W poszukiwaniu magicznego kielicha

Serdecznie zapraszamy do udziału w grze miejskiej pt. W poszukiwaniu magicznego kielicha. Owa gra jest częścią Festiwalu Legend Lubelskich, w związku z tym odbędzie się ona 24 IX 2016 r., czyli w dniu Festiwalu. Poniżej możecie zapoznać się z opisem tej inicjatywy:

Gracze wcielą się w archeologów, którzy starają się znaleźć magiczny kielich Leszka Czarnego. Ten władca otrzymał owy kielich od samego Michała Archanioła bezpośrednio przed atakiem na Litwinów i Jaćwingów, którzy złupili Lublin w 1282 roku. To dzięki piciu z tego kielicha Leszek otrzymał dar mądrości i zwyciężył wrogów. Informacje o tym kielichu są zawarte w kilku legendach o Lublinie. Archeolodzy-poszukiwacze wyruszają na spacer po magicznym mieście, aby odnaleźć miejsce ukrycia mistycznego kielicha. Aby tego dokonać, muszą najpierw poznać legendy Lublina.

Jeśli jesteście zainteresowani wzięciem udziału w tej zabawie, wejdźcie na stronę: www.lubelskiegry.pl. Tam znajdziecie więcej informacji o tej inicjatywie.

TRACH_UMLublin_logotypy