Nabór wolontariuszy

Masz ochotę działać, ale nie wiesz jak zacząć? Masz dużo energii i szukasz nowych znajomych? A może chciałbyś nauczyć się czegoś nowego i szukasz sposobu jak to zrobić? Jeśli choć na jedno pytanie Twoja odpowiedź jest pozytywna, dołącz do naszej drużyny!

Fundacja Animatorów i Twórców Kultury TRACH poszukuje wolontariuszy do działań związanych z animacją czasu wolnego oraz organizacją spotkań gier bez prądu (gry planszowe, gry fabularne, gry miejskie i terenowe, larpy). Wolontariusze będą mieli szansę i okazję poznać charakterystykę działań organizacji pozarządowych, a także nabyć nowe umiejętności potrzebne w działaniach w kulturze. Osoby zainteresowane współpracą zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem maila (info@fundacjatrach.org), telefonu (numer do Michała Sieńko 508 476 794).

W ramach działalności wolontariackiej przeprowadzimy podstawowe szkolenie z zakresu:

– organizacji eventów związanych z grami bez prądu
– prowadzenia animacji czasu wolnego dla dzieci i młodzieży
– pisaniem wniosków o dotacje na działanie kulturalne i artystyczne

Więcej informacji o szkoleniach, potencjalnych terminach i zasadach współpracy, przekażemy indywidualnie. Zachęcamy do kontaktu!