Larp w Dzielnicy – Bronowice

W 2017 roku w Lublinie dzieje się naprawdę dużo. Nasza Fundacja również chce dołączyć do obchodów Wielkiego Jubileuszu Lublina, dlatego przygotowaliśmy dla Was kilka różnorodnych inicjatyw kulturalnych. Najnowszym naszym przedsięwzięciem jest projekt Larp w Dzielnicy. To przedsięwzięcie zrealizujemy w na Węglinie oraz na Felinie. W ramach tego projektu przygotujemy dla Was łącznie 5 gier, dwie na Bronowicach, trzy na Węglinie. Wszystkie larpy będą dotyczyły Lublina, a dokładniej jego historii. Gracze wcielą się w wybitne jednostki powiązane z Lublinem i wspólnie zadecydują o przyszłości miasta i całego regionu. Podczas poszczególnych gier gracze będą mogli wcielić się w np. Franciszkę Arnsztajnową czy Karola Rudolfa Vettera.

Pierwszy larp odbędzie się 24 czerwca 2017 roku w godz. 16:00 – 20:00. Zapraszamy do sali 1.6. w Lubelskim Parku Naukowo-Technologicznym SA przy ul. Dobrzyńskiego 3 w Lublinie.

Drugi larp odbędzie się 1 lipca 2017 w godz. 16:00 – 20:00, również w LPNT SA w Lublinie. O kolejnych terminach poinformujemy wkrótce!

Trzeci larp odbędzie się 16 lipca 2017 r. w Lubelskim Parku Naukowo-Technologicznym. Zapraszamy od godz. 16:00.

Jeśli chcesz wziąć udział w larpie, napisz do nas i zgłoś swój udział. W mailu zawrzyj swoje imię i nazwisko, telefon kontaktowy, a także krótką informację, czy masz już jakieś larpowe doświadczenia czy to będzie Twoja pierwsza gra. Zgłoszenie wyślij na maila: info@fundacjatrach.org. Zapraszamy do udziału w zabawie wszystkich chętnych!

Projekt realizowany ze środków Miasto Lublin w ramach programu Dzielnice Kultury, którego operatorem jest Dzielnicowy Dom Kultury Bronowice.

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z pierwszego larpa:

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z drugiego larpa: