Historykon – konwent gier planszowych

3-4 grudnia 2016 w Sali Konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Lublinie odbędzie się Konwent Gier Planszowych Historykon. Podczas tej imprezy będzie można zagrać w ponad 300 różnych gier planszowych oraz wziąć udział w turniejach i zabawach związanych z planszówkami. Wypożyczalnia gier będzie funkcjonowała w sobotę w godz. 10:00 – 20:00 oraz w niedzielę w godz. 10:00 – 18:00. W tym czasie specjalnie przeszkoleni instruktorzy i wolontariusze będą pomagali w wyborze gier planszowych, a następnie wytłumaczą zasady poszczególnych tytułów.

Historykon_logo

Na Historykonie będzie można również spotkań wydawców i autorów gier planszowych, a także sklepy, zajmujące się sprzedażą planszówek. Tym sposobem, jeśli ktoś zdecyduje się na zakup gry na miejscu, będzie miał taką możliwość!

www.historykon.lu

Historykon to spotkanie miłośników gier planszowych. Jeśli szukacie miejsca, gdzie można spędzić czas z najbliższymi i dobrze się bawić, przyjdźcie do nas i odkryjcie nowoczesny świat gier planszowych. Super atrakcje gwarantowane!

Historykon_banner

Zrealizowano przy pomocy finansowej Miasta Lublin

Urzad_Miasta_Lublin_maly

Serdecznie zachęcamy do obejrzenia fotorelacji z imprezy. Zdjęcia znajdziecie na naszym profilu na Facebooku!

Wystarczy, że klikniecie tutaj (cz. 1) oraz tutaj (cz. 2).